Purmerend’s palet

 

Foto’s genomen door Lucas Elfrink ©

Foto’s van 2011

Deelnemende groepen

●  Leo XIII

●  Puik

●  Purmerender Stadstoneel


Biefstuk!

Achter de voordeur is ons thuis. Thuis, waar we onbespied onszelf mogen zijn. Waar we huilen, lachen, zingen en schreeuwen. Waar we dronken worden, naaktlopen, neuspeuteren, waar we beminnen, fantaseren en zingen.

Als huizen zouden voelen, ruiken, zien en horen, wat zouden zij dan van ons mensen vinden? Zouden we ons gaan schamen voor ons eigen huis?

Een stuk over gewone mensen in een doorsnee flat, met hun eigen verhaal achter de voordeur. Sappig, met hier en daar en flink rauw stukje.


Spel: Truus Appelman en Rachel Bartels

Bewerking en regie: Debby Dubbeld 

Auteur: Joni Vogel


Woeste landjes

Twee vrouwen, één herinnering. Of twee…?

In een oude flat drijven ze boven. Om geranseld, gesloopt en begraven te worden. Over één herinnering zijn de vrouwen het eens. Dat concert van The Police in de Jaap Edenhal. Dat was het mooiste wat ze ooit samen gedaan hebben.


Spel: Lotte Spaans (Thérèse toen) en Fieke Zuurveld (Judith toen), Ellen de Koning (Thérèse nu) en José van der Linden (Judith nu)

Regie: Vincent Albers

Tekst: Peter Zuurveld (met dank aan Hanneke Otte en Ariane van Pelt)

●  Joni Vogel Theater

●  Tetra

●  Staande Ovatie


Huurders Verenigt U!

Bewonersvereniging Huurders Verenigt U! houdt haar allerlaatste vergadering. Voorzitter William, ooit militant lid van de Woonbond, wil nog maar één ding: netjes de agenda afwerken. Hij vindt Henk op zijn pad, strijdbaar als altijd. Zijn vrouw heeft haast. En welke rol speelt die gemeenteambtenaar eigenlijk?

Verlaten idealen, onuitgesproken verwijten en slopende relaties. Wat is hier aan de hand? Een Hollands huisvestingsdrama.

Spel: Christa Nijman, Hanneke Otte, Michel Bart en Pieter Wijker

Regie: Cees Wingelaar

Tekst: Marc Bart


Memento

Herinneringen aan een oude woning zijn niet altijd even fijn. Dat weten Restes en Ellis maar al te goed. Wanneer ze voor een laatste keer met hun zieke moeder de oude flat bezoeken, besluiten ze korte metten te maken met het verleden. Memento is een zwartgallig stukje komedie geregisseerd door Richard Molenschot


Spel: Sylvia Veenman, Monique Stalenhoef en Edith van der Wal

Regie: Richard Molenschot

Tekst: Jurgen Walch


Website

Ontwerp en uitvoering

© Lucas Elfrink

lelfrink@mac.com

Naar de hoofdpagina >> Purmerend’s palet